Tam Buğday Unu

Tam Buğday Unu , Gluten İçerir

İsteğe bağlı

Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.

25 Kg Çuval Torba

Oranlar

Reynem Tam Buğday Unu % 100 25 Kg (%25 oranına kadar beyaz un isteğe göre ilave edilebilir.)
Su % 50-60 12-15 Kg
Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg
Tuz % 1,3-1,5 0,33-0,38 Kg

Yoğrulma Süresi

Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı

Çatal Mikserde 25-30 dk

Hamur Sıcaklığı

Hamur Sıcaklığı 23-25 C

Ön Fermantasyon

Oda sıcaklığında 10-15 dk

Kesme

İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 260g – 480g

Ön Şekillendirme

Baget yada yuvarlak şekil verilir.

Son Fermantasyon

28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 60 dk

Son Şekillendirme

Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır.

Pişirme Süresi

Buhar verilerek 230 0Cde 25-30 dk pişirilir.
  • Standart ve Sağlıklı Ürün
  • Kullanım Kolaylığı
  • Yüksek Su Kaldırma Oranı
  • İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
  • Tam buğday unu, rafine beyaz unların aksine buğdayın dış kabuğu ve kepek kısmının da içerisinde öğütülmesiyle birlikte oluşur. Bu durum da asıl vitamin ve lif kaynağı olan kısmının unun içerisinde kalmasını sağlar.
  • Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
  • Metabolizmayı hızlandırır
  • Sindirimi kolaylaştırır
  • Kalp ve damar sağlığını korur
  • Bağırsakların çalışmasını düzenleyerek bağırsak kanseri riskini minimize eder
  • Kan üretimini destekler
  • Vücutta yağlanmayı önler
  • Kan şekerini dengeler