Siyez Unu , Gluten İçerir
Siyez Unu
İsteğe bağlı
Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.
25 Kg Çuval Torba
Oranlar
Reynem Siyez Unu % 100 20 Kg (%25 oranına kadar beyaz un isteğe göre ilave edilebilir.)
Su % 60 12Kg
Maya % 3-4 0,60-0,80 Kg
Tuz % 1,3-1,5 0,26-0,30 Kg
Su % 60 12Kg
Maya % 3-4 0,60-0,80 Kg
Tuz % 1,3-1,5 0,26-0,30 Kg
Yoğrulma Süresi
Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı
Çatal Mikserde 25-30 dk
Çatal Mikserde 25-30 dk
Hamur Sıcaklığı
Hamur Sıcaklığı 23-25 C
Ön Fermantasyon
Oda sıcaklığında 60 dk
Kesme
İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 750g
Ön Şekillendirme
Kalıpta pişirilmesi tavsiye edilir.
Son Fermantasyon
28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 180 dk
Son Şekillendirme
Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır. Kalıpta pişirilmesi tavsiye edilir.
Pişirme Süresi
750g Kesilen Siyez Ekmeği Buhar verilerek 200 0Cde 40 dk pişirilir.
- Standart ve Sağlıklı Ürün
- Kullanım Kolaylığı
- Yüksek Su Kaldırma Oranı
- İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
- Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
- Raf ömrü uzundur, dayanıklıdır.
- Gluten oranı diğer buğdaylara göre daha azdır.
- Karbonhidrat değeri düşüktür .
- Protein oranı oldukça yüksektir.