Mısır Unu

Mısır Unu , Gluten İçerir

İsteğe bağlı

Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.

25 Kg Çuval Torba

Oranlar

Reynem Mısır Unu % 100 25 Kg (%25 oranına kadar beyaz un isteğe göre ilave edilebilir.)
Su % 50-60 12-15 Kg
Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg

Yoğrulma Süresi

Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı
Çatal Mikserde 25-30 dk

Hamur Sıcaklığı

Hamur Sıcaklığı 25-30 C

Ön Fermantasyon

Oda sıcaklığında 10-15 dk

Kesme

İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 260g-480g

Ön Şekillendirme

Baget yada yuvarlak şekil verilir. Kalıpta pişirilmesi tavsiye edilir.

Son Fermantasyon

28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 60 dk

Son Şekillendirme

Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır.

Pişirme Süresi

Buhar verilerek 230 0Cde 25-30 dk pişirilir.
  • Standart ve Sağlıklı Ürün
  • Kullanım Kolaylığı
  • Yüksek Su Kaldırma Oranı
  • İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
  • Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
  • Bağırsaklara yararlıdır.
  • Kalori ihtiyacını giderir.
  • Mısır ekmeğinin içeriğinde ciddi oranda lif bulunur.
  • Mısır ekmeğinde doğal mısır yağı bulunur. Bu sayede kolesterol seviyesi dengelenir.
  • E, B1 ve B2 vitamini bakımından zengindir.
  • 100 gramlık mısır ekmeğinde ortalama 1 gram lif bulunmaktadır