Mısır Unu , Gluten İçerir
Mısır Unu
İsteğe bağlı
Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.
25 Kg Çuval Torba
Oranlar
Reynem Mısır Unu % 100 25 Kg (%25 oranına kadar beyaz un isteğe göre ilave edilebilir.)
Su % 50-60 12-15 Kg
Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg
Su % 50-60 12-15 Kg
Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg
Yoğrulma Süresi
Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı
Çatal Mikserde 25-30 dk
Çatal Mikserde 25-30 dk
Hamur Sıcaklığı
Hamur Sıcaklığı 25-30 C
Ön Fermantasyon
Oda sıcaklığında 10-15 dk
Kesme
İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 260g-480g
Ön Şekillendirme
Baget yada yuvarlak şekil verilir. Kalıpta pişirilmesi tavsiye edilir.
Son Fermantasyon
28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 60 dk
Son Şekillendirme
Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır.
Pişirme Süresi
Buhar verilerek 230 0Cde 25-30 dk pişirilir.
- Standart ve Sağlıklı Ürün
- Kullanım Kolaylığı
- Yüksek Su Kaldırma Oranı
- İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
- Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
- Bağırsaklara yararlıdır.
- Kalori ihtiyacını giderir.
- Mısır ekmeğinin içeriğinde ciddi oranda lif bulunur.
- Mısır ekmeğinde doğal mısır yağı bulunur. Bu sayede kolesterol seviyesi dengelenir.
- E, B1 ve B2 vitamini bakımından zengindir.
- 100 gramlık mısır ekmeğinde ortalama 1 gram lif bulunmaktadır