Mısır Ekmeği Premiksi

Tam Buğday Unu, Buğday Unu, Mısır Unu, Stabilizatör (Kalsiyum Karbonat) , Mono ve Digliseritler , Antioksidan (Askorbik Asit) , Un İşlem Maddeleri (Enzimler), Gluten İçerir.

Reynem Mısır Ekmeği Miksi ,%50 kullanımiçin hazır bir karışımdır. %50 Mısır Ekmeği Premiksi + %50 Buğday Unu.

Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.

15 Kg Kağıt Torba

Oranlar

Reynem Mısır Ekmeği Premiksi % 50 - 15 Kg

Buğday Unu %50 - 15 Kg

Su % 50-60 / 15-18 Kg

Maya % 3-4 / 0,90-1,20 Kg

Yoğrulma Süresi

Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı

Çatal Mikserde 25-30 dk

Hamur Sıcaklığı

Hamur Sıcaklığı 23-25 0C

Ön Fermantasyon

Oda sıcaklığında 10-15 dk

Kesme

İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 260g – 480g

Ön Şekillendirme

Baget yada yuvarlak şekil verilir.

Son Fermantasyon

28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 60 dk

Son Şekillendirme

Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır.

Pişirme Süresi

Buhar verilerek 180-210 0C de 50-60 dk pişirilir.
  • Standart ve Sağlıklı Ürün
  • Kullanım Kolaylığı
  • Yüksek Su Kaldırma Oranı
  • İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
  • Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
  • Bağırsaklara yararlıdır.
  • Kalori ihtiyacını giderir.
  • Mısır ekmeğinin içeriğinde ciddi oranda lif bulunur.
  • Mısır ekmeğinde doğal mısır yağı bulunur. Bu sayede kolesterol seviyesi dengelenir.
  • E, B1 ve B2 vitamini bakımından zengindir.
  • 100 gramlık mısır ekmeğinde ortalama 1 gram lif bulunmaktadır