Çörek Miksi

Buğday Unu, Zerdeçal, Zencefil, Mahlep, Tarçın, Süt Tozu, Şeker,  Stabilizatör (Kalsiyum Karbonat) , Mono ve Digliseritler , Antioksidan (Askorbik Asit) , Un İşlem Maddeleri (Enzimler), Gluten İçerir

Reynem Çörek Miksi , kullanıma hazır bir karışımdır. %100 Kullanıma uygundur.

Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 C0) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.

20 Kg Kağıt Torba

Oranlar

Reynem Çörek Miksi %100 - 20 Kg
Su %50-60 - 10-12 Kg
Maya %3-4 - 0,60-0,80 Kg
Tuz %1,3-1,5 - 0,26-0,30 Kg
Şeker %10 - 2 Kg
Sıvı Yağ % 6 - 1,2 Kg

Yoğrulma Süresi

Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı
Çatal Mikserde 25-30 dk

Hamur Sıcaklığı

Hamur Sıcaklığı 23-25 C0

Ön Fermantasyon

Oda sıcaklığında 10-15 dk

Kesme

İstenilen gramajda kesilebilir.

Ön Şekillendirme

Yuvarlak şekil verilir.

Son Fermantasyon

28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 60 dk

Son Şekillendirme

Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır.

Pişirme Süresi

Buhar verilerek 160-180 0Cde 25-30 dk pişirilir.
  • Standart ve Sağlıklı Ürün
  • Kullanım Kolaylığı
  • Yüksek Su Kaldırma Oranı
  • İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
  • Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
  • İçerisinde bulunan zerdeçal sayesinde bağışıklık sistemlerini güçlendirebilir ve enfeksiyon hastalıklarını daha kolay atlatabilir.
  • İçerisinde bulunan zencefil sayesinde, mide ağrısına ve mide bulantısına karşı etkili olmasının yanı sıra, mide ve bağırsaklardaki gazı sökülmesine yardımcı olur.. Diareyi (ishal) önler ve bağırsak bozukluklarını giderilmesine yardımcı olur