Oranlar
Reynem Tarhanalı Ekmek Miksi % 100 - 20 Kg
Su % 50-60 - 10-12 Kg
Maya % 3-4 - 0,60-0,80 Kg
Tuz % 1,3-1,5 - 0,26-0,30 Kg
Yoğrulma Süresi
Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı
Çatal Mikserde 25-30 dk
Hamur Sıcaklığı
Hamur Sıcaklığı 23-25 C
Ön Fermantasyon
Oda sıcaklığında 60 dk
Kesme
İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 750g
Ön Şekillendirme
Kalıpta pişirilmesi tavsiye edilir.
Son Fermantasyon
28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 180 dk
Son Şekillendirme
Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır. Kalıpta pişirilmesi tavsiye edilir.
Pişirme Süresi
750g Kesilen Siyez Ekmeği Buhar verilerek 200 0Cde 40 dk pişirilir.