Arpa Unu
Arpa Unu , Gluten İçerir
İsteğe bağlı
Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.
25 Kg Çuval Torba
Oranlar
Su % 50-60 12-15 Kg
Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg
Tuz % 1,3-1,5 0,33-0,38 Kg
Yoğrulma Süresi
Çatal Mikserde 25-30 dk
Hamur Sıcaklığı
Ön Fermantasyon
Kesme
Ön Şekillendirme
Son Fermantasyon
Son Şekillendirme
Pişirme Süresi
- Standart ve Sağlıklı Ürün
- Kullanım Kolaylığı
- Yüksek Su Kaldırma Oranı
- İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
- Arpa unu, rafine arpa unların aksine arpanın dış kabuğu ve kepek kısmının da içerisinde öğütülmesiyle birlikte oluşur. Bu durum da asıl vitamin ve lif kaynağı olan kısmının arpa ununun içerisinde kalmasını sağlar.
- Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
- Metabolizmayı hızlandırır
- Sindirimi kolaylaştırır
- Kalp ve damar sağlığını korur
- Bağırsakların çalışmasını düzenleyerek bağırsak kanseri riskini minimize eder
- Kan üretimini destekler
- Vücutta yağlanmayı önler
- Kan şekerini dengeler