Oranlar
Reynem Kara Buğday Unu % 100 25 Kg (%25 oranına kadar beyaz un isteğe göre ilave edilebilir.)
Su % 50-60 12-15 Kg
Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg
Tuz % 1,3-1,5 0,33-0,38 Kg
Yoğrulma Süresi
Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı
Çatal Mikserde 25-30 dk
Hamur Sıcaklığı
Hamur Sıcaklığı 23-25 C
Ön Fermantasyon
Oda sıcaklığında 10-15 dk
Kesme
İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 260g – 480g
Ön Şekillendirme
Baget yada yuvarlak şekil verilir.
Son Fermantasyon
28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 60 dk
Son Şekillendirme
Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır.
Pişirme Süresi
Buhar verilerek 230 0Cde 25-30 dk pişirilir.