Arpa Unu

Arpa Unu , Gluten İçerir

İsteğe bağlı

Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.

25 Kg Çuval Torba

Oranlar

Reynem Arpa Unu % 100 25 Kg (%25 oranına kadar beyaz un isteğe göre ilave edilebilir.)

Su % 50-60 12-15 Kg

Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg

Tuz % 1,3-1,5 0,33-0,38 Kg

Yoğrulma Süresi

Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı
Çatal Mikserde 25-30 dk

Hamur Sıcaklığı

Hamur Sıcaklığı 23-25 C

Ön Fermantasyon

Oda sıcaklığında 10-15 dk

Kesme

İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 260g – 480g

Ön Şekillendirme

Baget yada yuvarlak şekil verilir.

Son Fermantasyon

28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 60 dk

Son Şekillendirme

Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır.

Pişirme Süresi

Buhar verilerek 230 0Cde 25-30 dk pişirilir.
  • Standart ve Sağlıklı Ürün
  • Kullanım Kolaylığı
  • Yüksek Su Kaldırma Oranı
  • İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
  • Arpa unu, rafine arpa unların aksine arpanın dış kabuğu ve kepek kısmının da içerisinde öğütülmesiyle birlikte oluşur. Bu durum da asıl vitamin ve lif kaynağı olan kısmının arpa ununun içerisinde kalmasını sağlar.
  • Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
  • Metabolizmayı hızlandırır
  • Sindirimi kolaylaştırır
  • Kalp ve damar sağlığını korur
  • Bağırsakların çalışmasını düzenleyerek bağırsak kanseri riskini minimize eder
  • Kan üretimini destekler
  • Vücutta yağlanmayı önler
  • Kan şekerini dengeler

Çavdar Unu

Çavdar Unu , Gluten İçerir

İsteğe bağlı

Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.

25 Kg Çuval Torba

Oranlar

Reynem Çavdar Unu % 100 25 Kg (%25 oranına kadar beyaz un isteğe göre ilave edilebilir.)
Su % 50-60 12-15 Kg
Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg
Tuz % 1,3-1,5 0,33-0,38 Kg

Yoğrulma Süresi

Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı

Çatal Mikserde 25-30 dk

Hamur Sıcaklığı

Hamur Sıcaklığı 23-25 C

Ön Fermantasyon

Oda sıcaklığında 10-15 dk

Kesme

İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 260g – 480g

Ön Şekillendirme

Baget yada yuvarlak şekil verilir.

Son Fermantasyon

28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 60 dk

Son Şekillendirme

Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır.

Pişirme Süresi

Buhar verilerek 230 0Cde 25-30 dk pişirilir.
  • Standart ve Sağlıklı Ürün
  • Kullanım Kolaylığı
  • Yüksek Su Kaldırma Oranı
  • İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
  • Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
  • Metabolizmayı hızlandırır
  • Sindirimi kolaylaştırır
  • Kalp ve damar sağlığını korur
  • Bağırsakların çalışmasını düzenleyerek bağırsak kanseri riskini minimize eder
  • Kan üretimini destekler
  • Vücutta yağlanmayı önler
  • Kan şekerini dengeler.

Glutensiz Un

Glutensiz Un

İsteğe bağlı

Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.

25 Kg Çuval Torba

  • Çölyak hastalarına özel olarak hazırlanmıştır.
  • Standart ve Sağlıklı Ürün
  • Kullanım Kolaylığı
  • İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
  • B1 B2 ve B6 vitaminleri içerir.
  • Demir Kalsiyum Çinko mineralleri içerir.
  • Her çeşit hamur işinde kullanıma uygundur.

 

Karabuğday Unu

Çiğ Kara Buğday Unu , Eser Miktarda Gluten İçerebilir.

İsteğe bağlı

Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.

25 Kg Çuval

Oranlar

Reynem Kara Buğday Unu % 100 25 Kg (%25 oranına kadar beyaz un isteğe göre ilave edilebilir.)
Su % 50-60 12-15 Kg
Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg
Tuz % 1,3-1,5 0,33-0,38 Kg

Yoğrulma Süresi

Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı
Çatal Mikserde 25-30 dk

Hamur Sıcaklığı

Hamur Sıcaklığı 23-25 C

Ön Fermantasyon

Oda sıcaklığında 10-15 dk

Kesme

İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 260g – 480g

Ön Şekillendirme

Baget yada yuvarlak şekil verilir.

Son Fermantasyon

28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 60 dk

Son Şekillendirme

Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır.

Pişirme Süresi

Buhar verilerek 230 0Cde 25-30 dk pişirilir.
  • Standart ve Sağlıklı Ürün
  • Kullanım Kolaylığı
  • İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
  • Karabuğday, kolin bileşeni sayesinde tam bir karaciğer dostudur. Böylece karaciğer yağlanmasının azalmasına yardımcı olur.
  • Karabuğdayın içerisinde bulunan B1, B3, B5 VE B9 vitaminleri sayesinde sağlıklı bir cilt ve güçlü saçların oluşmasını sağlar. İçindeki rutin maddesi sayesinde kırışıkları önler. Keratin, tırnak ve saçların temel bileşenidir. Karabuğday, keratin üretimi için gerekli amino asitleri içerir. Saçların kolay uzamasını sağlar.
  • Karabuğday düşük yağ oranıyla bilinir. İçerisinde bulunan yüksek lif sayesinde uzun süre tok tutar. Çorbalarda, salatalarda ve yemeklerde kullanılarak kolayca kilo verilebilir.
  • Magnezyum, demir, fosfor ve potasyum yönünden çok zengin olan karabuğday, kansızlığa da iyi gelir.
  • İçerisindeki potasyum oranı oldukça yüksek olan karabuğday tansiyonu dengeler.
  • Karabuğday, glisemik indeksi düşük besinler arasında yer alır. Kan şeker seviyesini yavaş yavaş düşürerek kontrol altına alır.
  • Karabuğdayın protein değeri oldukça yüksektir. Et yerine yiyebileceğiniz besinlerden biri olan karabuğday, aynı zamanda lif oranı çok yüksek olduğu için sindirimi de çok kolaydır. Böylece sindirim hastalıklarına da iyi gelir.

 

Malt unu

Kavrulmuş Arpa Unu

İsteğe bağlı

Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.

25 Kg Çuval Torba

Oranlar

Su % 50-60 – 10-12 Kg
Maya % 3-4 – 0,60-0,80 Kg
Tuz % 1,3-1,5 – 0,26-0,30 Kg

Yoğrulma Süresi

Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı
Çatal Mikserde 25-30 dk

Hamur Sıcaklığı

Hamur Sıcaklığı 23-25 C

Ön Fermantasyon

Oda sıcaklığında 60 dk

Kesme

İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 750g

Ön Şekillendirme

Kalıpta pişirilmesi tavsiye edilir.

Son Fermantasyon

28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 180 dk

Son Şekillendirme

Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır. Kalıpta pişirilmesi tavsiye edilir.

Pişirme Süresi

750g Kesilen Siyez Ekmeği Buhar verilerek 200 0Cde 40 dk pişirilir.
  • Standart ve Sağlıklı Ürün
  • Kullanım Kolaylığı
  • Yüksek Su Kaldırma Oranı
  • İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
  • Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
  • Raf ömrü uzundur, dayanıklıdır.
  • Gluten oranı diğer buğdaylara göre daha azdır.
  • Karbonhidrat değeri düşüktür .
  • Protein oranı oldukça yüksektir.

Mısır Unu

Mısır Unu , Gluten İçerir

İsteğe bağlı

Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.

25 Kg Çuval Torba

Oranlar

Reynem Mısır Unu % 100 25 Kg (%25 oranına kadar beyaz un isteğe göre ilave edilebilir.)
Su % 50-60 12-15 Kg
Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg

Yoğrulma Süresi

Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı
Çatal Mikserde 25-30 dk

Hamur Sıcaklığı

Hamur Sıcaklığı 25-30 C

Ön Fermantasyon

Oda sıcaklığında 10-15 dk

Kesme

İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 260g-480g

Ön Şekillendirme

Baget yada yuvarlak şekil verilir. Kalıpta pişirilmesi tavsiye edilir.

Son Fermantasyon

28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 60 dk

Son Şekillendirme

Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır.

Pişirme Süresi

Buhar verilerek 230 0Cde 25-30 dk pişirilir.
  • Standart ve Sağlıklı Ürün
  • Kullanım Kolaylığı
  • Yüksek Su Kaldırma Oranı
  • İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
  • Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
  • Bağırsaklara yararlıdır.
  • Kalori ihtiyacını giderir.
  • Mısır ekmeğinin içeriğinde ciddi oranda lif bulunur.
  • Mısır ekmeğinde doğal mısır yağı bulunur. Bu sayede kolesterol seviyesi dengelenir.
  • E, B1 ve B2 vitamini bakımından zengindir.
  • 100 gramlık mısır ekmeğinde ortalama 1 gram lif bulunmaktadır

Sarı Un

Sarı Buğday Unu, Gluten İçerir

İsteğe bağlı

Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.

25 Kg Çuval Torba

Oranlar

Reynem Sarı Buğday Unu % 100 - 25 Kg (%25 oranına kadar beyaz un isteğe göre ilave edilebilir.)
Su % 50-60 - 12-15 Kg
Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg
Tuz % 1,3-1,5 - 0,33-0,38 Kg

Yoğrulma Süresi

Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı

Çatal Mikserde 25-30 dk

Hamur Sıcaklığı

Hamur Sıcaklığı 23-25 C

Ön Fermantasyon

Oda sıcaklığında 10-15 dk

Kesme

İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 260g – 480g

Ön Şekillendirme

Baget yada yuvarlak şekil verilir.

Son Fermantasyon

28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 60 dk

Son Şekillendirme

Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır.

Pişirme Süresi

Buhar verilerek 230 0Cde 25-30 dk pişirilir.
  • Standart ve Sağlıklı Ürün
  • Kullanım Kolaylığı
  • Yüksek Su Kaldırma Oranı
  • İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
  • Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Tokluk hissi vererek kilo vermeye yardımcı olur.
  • Kan dolaşımını hızlandırır
  • Kan şekerini dengeler

 

Siyez Unu

Siyez Unu , Gluten İçerir

İsteğe bağlı

Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.

25 Kg Çuval Torba

Oranlar

Reynem Siyez Unu % 100 20 Kg (%25 oranına kadar beyaz un isteğe göre ilave edilebilir.)
Su % 60 12Kg
Maya % 3-4 0,60-0,80 Kg
Tuz % 1,3-1,5 0,26-0,30 Kg

Yoğrulma Süresi

Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı
Çatal Mikserde 25-30 dk

Hamur Sıcaklığı

Hamur Sıcaklığı 23-25 C

Ön Fermantasyon

Oda sıcaklığında 60 dk

Kesme

İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 750g

Ön Şekillendirme

Kalıpta pişirilmesi tavsiye edilir.

Son Fermantasyon

28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 180 dk

Son Şekillendirme

Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır. Kalıpta pişirilmesi tavsiye edilir.

Pişirme Süresi

750g Kesilen Siyez Ekmeği Buhar verilerek 200 0Cde 40 dk pişirilir.
  • Standart ve Sağlıklı Ürün
  • Kullanım Kolaylığı
  • Yüksek Su Kaldırma Oranı
  • İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
  • Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
  • Raf ömrü uzundur, dayanıklıdır.
  • Gluten oranı diğer buğdaylara göre daha azdır.
  • Karbonhidrat değeri düşüktür .
  • Protein oranı oldukça yüksektir.

Tam Buğday Unu

Tam Buğday Unu , Gluten İçerir

İsteğe bağlı

Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.

25 Kg Çuval Torba

Oranlar

Reynem Tam Buğday Unu % 100 25 Kg (%25 oranına kadar beyaz un isteğe göre ilave edilebilir.)
Su % 50-60 12-15 Kg
Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg
Tuz % 1,3-1,5 0,33-0,38 Kg

Yoğrulma Süresi

Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı

Çatal Mikserde 25-30 dk

Hamur Sıcaklığı

Hamur Sıcaklığı 23-25 C

Ön Fermantasyon

Oda sıcaklığında 10-15 dk

Kesme

İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 260g – 480g

Ön Şekillendirme

Baget yada yuvarlak şekil verilir.

Son Fermantasyon

28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 60 dk

Son Şekillendirme

Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır.

Pişirme Süresi

Buhar verilerek 230 0Cde 25-30 dk pişirilir.
  • Standart ve Sağlıklı Ürün
  • Kullanım Kolaylığı
  • Yüksek Su Kaldırma Oranı
  • İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
  • Tam buğday unu, rafine beyaz unların aksine buğdayın dış kabuğu ve kepek kısmının da içerisinde öğütülmesiyle birlikte oluşur. Bu durum da asıl vitamin ve lif kaynağı olan kısmının unun içerisinde kalmasını sağlar.
  • Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
  • Metabolizmayı hızlandırır
  • Sindirimi kolaylaştırır
  • Kalp ve damar sağlığını korur
  • Bağırsakların çalışmasını düzenleyerek bağırsak kanseri riskini minimize eder
  • Kan üretimini destekler
  • Vücutta yağlanmayı önler
  • Kan şekerini dengeler

Yulaf Unu

Yulaf Unu , Gluten İçerir

İsteğe bağlı

Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.

25 Kg Çuval Torba

Oranlar

Reynem Yulaf Unu % 100 25 Kg (%25 oranına kadar beyaz un isteğe göre ilave edilebilir.)
Su % 50-60 12-15 Kg
Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg
Tuz % 1,3-1,5 0,33-0,38 Kg

Yoğrulma Süresi

Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı
Çatal Mikserde 25-30 dk

Hamur Sıcaklığı

Hamur Sıcaklığı 23-25 C

Ön Fermantasyon

Oda sıcaklığında 10-15 dk

Kesme

İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 260g-480g

Ön Şekillendirme

Baget ya da yuvarlak şekil verilir.

Son Fermantasyon

28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 60 dk

Son Şekillendirme

Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır.

Pişirme Süresi

Buhar verilerek 230 0Cde 25-30 dk pişirilir.
  • Standart ve Sağlıklı Ürün
  • Kullanım Kolaylığı
  • Yüksek Su Kaldırma Oranı
  • İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
  • Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
  • Kalsiyum içermesiyle, kas ve kemik gelişimini destekler.
  • Kandaki kolesterol miktarını düşürme özelliği ile kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalini de ortadan kaldırır.
  • Zengin vitamin içerdiğinden kişiye enerji verir, dinç tutar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Bolca lif içerdiği için, sindirim sisteminizin bir dostudur.
  • Bağırsak problemlerini ortadan kaldırır ve midenizin daha rahat olmasını sağlar.
  • Eğer kişide kabızlık problemi görülüyorsa, yulaf ununun düzenli tüketiminde bu sorunu ortadan kaldırır.
  • Yine liflerin bağırsaklara olan katkısı sayesinde, diyet sürecinde ve sporcu beslenmesinde kilo kontrolü sağlar.