Yulaf Unu , Gluten İçerir
Yulaf Unu
İsteğe bağlı
Serin ve kuru bir yerde (Max. 25 0C) ızgaralı palet üzerinde muhafaza ediniz. Kullandıktan sonra torbanın ağzını kapatınız. Güneş ışığından koruyunuz.
25 Kg Çuval Torba
Oranlar
Reynem Yulaf Unu % 100 25 Kg (%25 oranına kadar beyaz un isteğe göre ilave edilebilir.)
Su % 50-60 12-15 Kg
Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg
Tuz % 1,3-1,5 0,33-0,38 Kg
Su % 50-60 12-15 Kg
Maya % 3-4 0,75-1,00 Kg
Tuz % 1,3-1,5 0,33-0,38 Kg
Yoğrulma Süresi
Spiral Mikserde 5 dk yavaş 8 dk hızlı
Çatal Mikserde 25-30 dk
Çatal Mikserde 25-30 dk
Hamur Sıcaklığı
Hamur Sıcaklığı 23-25 C
Ön Fermantasyon
Oda sıcaklığında 10-15 dk
Kesme
İstenilen gramajda kesilebilir. Tavsiye edilen 260g-480g
Ön Şekillendirme
Baget ya da yuvarlak şekil verilir.
Son Fermantasyon
28-30 0C de %80 Bağıl Nemde 60 dk
Son Şekillendirme
Hamur fırına atılmadan önce istenildiği şekilde bıçak işlemi ve süslemesi yapılır.
Pişirme Süresi
Buhar verilerek 230 0Cde 25-30 dk pişirilir.
- Standart ve Sağlıklı Ürün
- Kullanım Kolaylığı
- Yüksek Su Kaldırma Oranı
- İstenilen Üretim Tekniğinde Kullanılabilir
- Lif Kaynağı, Mineral ve Vitamin Bakımından Zengin
- Kalsiyum içermesiyle, kas ve kemik gelişimini destekler.
- Kandaki kolesterol miktarını düşürme özelliği ile kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalini de ortadan kaldırır.
- Zengin vitamin içerdiğinden kişiye enerji verir, dinç tutar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Bolca lif içerdiği için, sindirim sisteminizin bir dostudur.
- Bağırsak problemlerini ortadan kaldırır ve midenizin daha rahat olmasını sağlar.
- Eğer kişide kabızlık problemi görülüyorsa, yulaf ununun düzenli tüketiminde bu sorunu ortadan kaldırır.
- Yine liflerin bağırsaklara olan katkısı sayesinde, diyet sürecinde ve sporcu beslenmesinde kilo kontrolü sağlar.